31§ 24.5.2017 SISÄILMA-ASIAT


     SISÄILMA-ASIAT

Lestijärven koulukeskuksen sisäilmatutkimusten tarjoukset on pyydetty. Tarjousten jättöaika on viikolla 21.

vs. rakennustarkastaja

Lestijärven kunnan koulukeskuksessa on ilmennyt sisäilman kanssa haasteita. Vanha puoli on rakennettu 1957 ja uusi puoli 1980-90 lukujen taitteessa. Riskirakenteita löytyy paljon ja tarkoituksena on pyrkiä selvittämään kaikki olemassa olevat vauriot, riskit ja oireiden aiheuttajat.

Tarjouspyyntö laajoista sisäilma- ja kuntotutkimuksista lähetettiin kahdelle tunnetulle ja referenssien puolesta vakuuttavalle toimijalle. HUOM. Kyse ei ole aistinvaraisesta tutkimisesta, vaan LAAJOISTA KUNTOTUTKIMUKSISTA. Homehukka on jo käynyt Lestijärven koulukeskuksessa, käyttäjäkysely on toteutettu sekä IV-kartoitus on tilattu (Ei vielä toteutettu).

Tarjoukset pyydettiin Oulun ammattikorkeakoulun rakentamistekniikan (korjausrakentamisen) lehtori Hannu Kääriäiseltä sekä FCG suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä. Kääriäinen ilmoitti vetäytyvänsä kilvasta kiireisiin vedoten, mutta FCG tarjosi tutkimuksista 26 830 € (alv 0 %).

Tarjous pitää sisällään Kattavat sisäilma- ja kuntotutkimukset, riskiarvioinnin, tutkimussuunnitelman ja niiden mukaiset sisäilma- ja kosteustekniset kuntotutkimukset. Lisäksi Tarjous sisältää selkeät toimenpide-ehdotukset tarvittavista jatkotoimista.

Vanhan osan kenttätutkimukset suoritetaan kesäkuun 2017 aikana. Heti vanhan osan valmistuttua toimija tekee tarvittaessa lyhyen väliraportin, jotta saadaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa selvyys kattoremontin tarpeesta.

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä FCG:n tarjouksen sisäilmatutkimuksista ja esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle lisämäärärahan 20 000 € varaamisesta talousarvion investointiosan kohtaan 23032003333 Lestin koulu. Tilinkohtaan on aiemmin varattu 10 000 € koulukeskuksen korjaussuunniteluun. Tililtä on maksettu homekoirakartoitus, joten jäljellä oleva summa on 8770,16 €. 20 000:n €:n lisämäärärahalla saadaan tehtyä koululle laajat kuntotutkimukset ja päästään perille koulun kunnosta sekä tulevista jatkotoimenpiteistä.

tekninen lautakunta

Hyväksyttiin yksimielisesti.