30§ 24.5.2017 LISÄMÄÄRÄRAHA KIRJASTON YLÄKERRAN LÄMPÖERISTÄMISEEN JA VESSAN RAKENTAMISEEN


     LISÄMÄÄRÄRAHA KIRJASTON YLÄKERRAN LÄMPÖERISTÄMISEEN JA VESSAN
     RAKENTAMISEEN

Lestijärven päiväkoti on käynyt pieneksi. Jos esikoulu siirretään päiväkodilta pois, saadaan päiväkodille lisää tilaa. Sisäilmatutkimukset ovat aluillaan, tulevaa tilantarvetta ei voida vielä tarkkaan määrittää. Lestijärvellä ei ole tilojen suhteen lainkaan pelivaraa. Siitä huolimatta kunnalla on käytössään käyttämätöntä kylmää ullakkotilaa kirjastolla. Kirjasto on hyväkuntoinen rakennus ikäisekseen, jonne asennetaan uusi katto kesän aikana.

Kiinteistönpidon tavoite on suunnitelmallinen kiinteistönpito, mikä on todistetusti edullisempaa, kuin korjaava kiinteistönpito. Halvinta lisätilaa on ottaa käyttöön kaikki kylmät tilat, mitä kunnassa on osoittaa. Lestijärvellä on osoittaa koulun läheisyydessä vain kirjaston yläkerrassa oleva tila, jonne pystytään mitoittamaan noin kymmenelle oppilaalle esikoulutilat.

Jos sisäilmaongelmat niin osoittavat, on mahdollista, että tilantarve kasvaa entisestään, jos joudutaan rajoittamaan joidenkin tilojen käyttöä. Kirjaston yläkerran rakentaminen maksaa arviolta noin 50 000 €. Se on pysyvää tilaa, mutta vaatii n. 2-3kk aikaa rakentaa.

     Vs. rakennustarkastaja
Asia jätetään käsittelemättä, sillä se siirtyi sivistyslautakunnan käsittelyyn. Maanantaina 22.5.2017 asiasta tehtiin päätös.

     Tekninen lautakunta

     Hyväksyttiin.