22§ 22.05.2017 ANDERS KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA LESTIJÄRVEN KIRJASTON MAKSUTANDERS-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA LESTIJÄRVEN KIRJASTON
MAKSUT 1.9.2017 ALKAEN

Valmistelija Satu Kinnari

Anders kirjastoihin kuuluvat seuraavien kuntien ja kaupunkien yleiset kirjastot: Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Lestijärvi ja Toholampi. Anders-kimppaa vetää Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
Kimpan kirjastoilla on yhteinen kirjasto-ohjelma, asiakas- ja aineistotietokannat sekä aineistojen kuljetusjärjestelmät. Lisäksi yhteistyötä tehdään erilaisten hankkeiden ja hankintojen puitteissa. Yhteistyöllä saadaan taloudellista tehokkuutta ja pyritään varmistamaan kirjastopalvelujen laatu koko alueella.
Käyttösäännöt on laadittu Anders-kirjastojen johtajien yhteistyönä ja niissä on otettu huomioon 1.1.2017 voimaan astunut kirjastolaki. Käyttösäännöt koskevat kaikkia Anders-kirjastoja ja ovat voimassa 1.9.2017 lähtien. Anders-kirjastojen käyttösäännöt ovat liitteenä.
Perusopetuksen rehtori:
Sivistyslautakunta hyväksyy Anders-kirjastojen käyttösäännöt ja Lestijärven kirjaston uudet käyttömaksut 1.9.2017 lähtien.
Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin.